Chocolade

Wij hebben een superieur bonbonmerk - Visser Chocolade -  in ons assortiment. Inmiddels geliefd in Epe en omstreken!

Visser Chocolade voert een unieke duurzame cacao. Zo kunnen we genieten van eerlijke producten, die met respect voor mens en natuur zijn gemaakt. Deze unieke cacao van Biolands in Tanzania kent een perfecte combinatie: 100% traceerbaarheid, 100% duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel en de perfecte smaak! Kijk hier hoe dit in Tanzania allemaal in zijn werk gaat: Visser Chocolade - Tanzania. Een reportage van chocolatier Frank Visser!

Bij Visser draait het om het vervaardigen van bonbons van een uitmuntende kwaliteit.

Bonbons kunnen in onze chocoladevitrine uitgezocht worden en worden mooi verpakt. Een verwennerij voor jezelf of om cadeau te doen. 

Uiteraard heeft Visser ook heerlijke chocoladerepen. 

   


Naast de bonbons zijn er repen chocolade verkrijgbaar. Chocolade van goede herkomst, van goede producenten. Onze leveranciers weten waar de chocolade vandaan komt. Dat de cacaoboeren een mooie prijs krijgen voor hun mooie cacao. Gecertificeerde chocolade met een goed verhaal. Hét verhaal achter chocolade, kwaliteit en waarom je er een hoge prijs voor betaalt, vind je hier: Daar kunnen we geen chocola van maken!

Mooie merken in lekkere varianten van melk tot zo puur als je maar wilt hebben!  

Krak Chocolade
Sinds kort in ons assortiment, de mooie Krak Chocolade. De kunst van het chocolade maken is het beste uit de cacaoboon te halen. Het hele proces “bean to bar’ ontstaan vanuit de passie voor Chocolade. Lees meer over de passie van chocolademaker Mark Schimmel op de website van Krak! https://krakchocolade.nl/over/

Er zijn diverse landenrepen, waaronder een Mexicaanse Criollo - limited edition. 

 


Chocolatemakers uit Amsterdam levert ons een aantal mooie repen, zoals de  "Gorilla Bar", gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in melk en puur. 
Toppers van Chocolatemakers: Gorilla Bar 37%, 68%, de Awajun 80%, de Tres Hombres 40% met zeezout en 75% met cacao nibs. Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda's of noten.

Met het kopen van de Gorilla Bar steun je de laatste berggorilla's in het Virunga National Park in Oost Congo en bied je de bewoners in dit gebied een betere toekomst.
Tres Hombres: deze cacaobonen worden met het Zeilschip De Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald tot aan de kade van Amsterdam. 
Awajun: de cacao van deze reep wordt door de Awajun Indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars; zij leven in het Amazone regenwoud in het Noord-Oosten van Peru. Deze Criollo cacao komt rechstreeks van de geboortegrond van de cacao, uit de regenwouden van de Amazone. Je steunt de Awajun indianen in hun levensonderhoud en draagt zo bij aan behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame cacaoteelt.
Chocozeiltjes: De Chocozeiltjes zijn dunne plakjes koffie-chocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. In de chocolade zijn echte, hand-geplukte Arabica koffiebonen uit Colombia zijn vermalen. De donkere melkchocolade (52%) is gemaakt van Trinitario cacaobonen van de boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. De biologische koffie komt van een vrouwen-koffie coöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia en is op hoogte geteeld (1600 meter).
De cacaobonen en de koffiebonen voor deze ‘Chocozeiltjes’ worden met het zeilschip de Tres Hombres door weer en wind uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport! Laat je meenemen door de wind en proef de kracht van èchte chocolade!

 

Onze winkel

Scheuterstraat 5-7
8161 HR EPE

T. 0578-617641
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (mail voor bestellingen)

Openingstijden

Maandag  13.30 - 17.30
Dinsdag 09:30 - 17:30
Woensdag 09:30 - 17:30
Donderdag 09:30 - 17:30
Vrijdag 09:30 - 21:00
Zaterdag 09:30 – 17.00
Koopzondag 13.00 - 17.00
(12 koopzondagen per jaar)

Like & Volg ons!

Vind jij JanZSmaakPalet leuk? Like en volg ons op Facebook en Twitter en laat je verrassen door leuke items op smaak!